nedeľa 25. marca 2018

FURIA, UADA a AU-DESSUS sa predstavia v Bratislave

Tri plnohodnotné kapely vyrážajú na spoločné európske tour, aby predstavili rôznorodé, moderné pohľady na black metal. Ich jediná slovenská zastávka sa uskutoční 4. apríla 2018 v Bratislave a organizuje ju mladá agentúra Loud Farm Booking. Vystúpia:

FURIA - experimental black metal (POL)
UADA - melodic black metal (USA)
AU-DESSUS - post-black metal (LTU)

Poľské mesto Katowice je známe nielen ako dejisko festivalu Metalmania, ale aj ako rodisko kapely FURIA. Táto formácia dokázala svoj black metal obohatiť o progresívne a experimentálne prvky, čisté vokály a rôzne atmosférické fragmenty. Kapela funguje od roku 2003, debutovala v roku 2007 albumom "Martwa polska jesień" a do dnešného dňa má na konte už päť zásekov, na ktorých spieva zásadne len v rodnom jazyku. Ich najaktuálnejšie dielo, "Księżyc milczy luty" vyšlo v roku 2016 pod krídlami labelu Pagan Records a otvorilo týmto Poliakom cestu ďalej, než len do okolitých krajín.
FURIA svoj inovatívny pohľad na čierny kov čoskoro odprezentuje aj na kultovom festivale Roadburn. Nás ešte predtým poteší v rámci turné "Za ćmą w dym w Europę Centralną 2018", na ktorom vystupuje v pozícii headlinera.

Ako hlavný support sa predstavia mladí melodic black metalisti UADA, ktorí priletia až z ďalekého Portlandu (štát Oregon). Títo Američania sa slovenským fanúšikom predstavili už minulé leto na Loud Farm Feste a teraz sa vracajú na klubovú show, aby pripomenuli debutové CD "Devoid Of Light" (2016) a potvrdili svoju pozíciu poriadne surovou jazdou. Nebudú chýbať kapucne a všadeprítomná temnota. - Povinnosť pre fanúšikov bánd typu MGŁA či ZHRINE!

A koncertný večer otvoria nováčikovia na scéne, AU-DESSUS z Litvy. Tí prídu predviesť, ako sa hrá precítený, melancholický post-black metal v Pobaltí. Kapela vznikla v roku 2014 vo Vilniuse. Po debutovom, eponymnom EP vydala v roku 2017 svoj zatiaľ jediný dlhohrajúci album "End Of Chapter" a rýchlo o sebe dala vedieť aj v západných kútoch Európy. Na tomto turné tak určite nebude len do počtu.

Tento zaujímavý hudobný trojzáprah sa na Slovensku predstaví už 4. apríla 2018. Miestom činu bude Bratislava - Randal Club.
Začiatok koncertu je stanovený na 19:00, prvá kapela to odpáli od 19:30.
Vstupenky zakúpite v sieti Predpredaj.sk, ich cena je 17,5 €. Vstupné na mieste bude za 20 €.
Viac informácií nájdete na FB evente.

PR:  Marek "Fajo" Falat / Betrayers Of Blood



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára