sobota 7. apríla 2018

Novinky (7. 4. 2018)

Ruská folk metalová kapela Alkonost zverejnila novú skladbu s názvom "Listopad", ktorá bude súčasťou pripravovaného albumu, ktorý má vyjsť na jeseň tento rok.



Teraz sa presunieme na juh Európy, pretože Gréci Varathron idú vydávať už tento mesiac nový album "Patriarchs of Evil". Pôjde o šiesty "full" album v poradí týchto gréckych veteránov. Album je naplánovaný na 27. apríla, postará sa oň Agonia Records. Ochutnávku si môžete vypočuť v priloženom videu.



Presne v ten istý dátum sa dočkáme nového albumu od ďalších veteránov. Pionieri folk metalového žánru Cruachan oslavujú už 25 rokov fungovania kapely. Nový album ponesie názov "Nine Years of Blood" a vy si môžete zatiaľvypočuť skladbu "Queen of War". O vydanie sa stará Trollzorn records.



Dobré správy prinášajú aj Briti Winterfylleth, pretože včera uzrel svetlo sveta ich nový album "The Hallowing of Heirdom". Ide o kompletne akustickú záležitosť inšpirovanú anglickou históriou a folklórom. Album si môžete zakúpiť priamo na tomto odkaze.



Live členovia kapiel Taake a Gorgoroth predstavujú nový projekt pod názvom Ovate. Brodd, (live) bubeník Taake a Aindiachaí (live) gitarista Gorgoroth stvorili black metalovú záležitosť so silnou pohanskou atmosférou. Zatiaľ si môžete pustiť otváraciu skladbu "Morgenstjerne" a zhliadnuť coverart pripravovaného albumu.



Novinky prinášajú aj neofolkové vody z Pobaltia. Litovské ženské trio Sen Svaja vydali svoj nový album s názvom"Kraitis iš Pelkés". Celý album si v digitálnej podobe môžete vypočuť na ich bandcampe.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára