utorok 19. júna 2018

Výlet na Kilkim Žaibu XIX. (2018)


V posledných rokoch je skutočne široký výber kvalitných letných festivalov. Tento rok sme si vybrali jeden zahraničný, na ktorý sa vyberieme a zorganizujeme menší výlet. O litovskom festivale Kilkim Žaibu som písal už reportáž pred štyrmi rokmi, kedy som sa účastnil 15teho výročia. Pre tých čo sa s festivalom ešte nestihli zoznámiť, tak je to pagan/black/folk metalový festival, ktorý svoj "line up" dopĺňa rôznymi inými metalovými žánrami, ale aj akustickou tradičnou hudbou, ktorá je charakteristická pre Pobaltie.

Okrem hudby môžete na festivale zažiť aj tradičné ľudové hry, "vikingský futbal", slnovratné ohne (keďže sa festival koná v období letného slnovratu - áno Litovci ho majú o týždeň neskôr), či zápasenie šermiarov a living history baltských kmeňov.



Miesto festivalu a prostredie je pri dedinke Varniai v rekreačnej oblasti pri jazere. Stanovacie zóny sú rozdelené na tichšiu a hlučnú a na výber máte rôzne druhy tradičných jedál a pitia.

Festival trvá tri dni, tento rok to je od 28.6. do 1.7. 2018


Line up na tento rok je skutočne znamenitý, blžišie ho môžete preskúmať TU





Výlet zo Slovenska a informácie:

Tento rok sme sa rozhodli teda zorganizovať výlet na festival a máme v minivane voľné ešte 3 miesta a kto bude mať záujem môže sa prihlásiť. Nižšie pridávame info o celom výlete.

Odchod: z Banskej Bystrice 27.6. 2018 v skorých ranných hodinách (cca 6:00)
príchod na festival je noc dopredu, aby sme sa rozložili kde len chceme.

Príchod domov: 3.7. 2018 (večer)

Náklady: cestovné tam aj späť vrátane prenájmu auta vychádza 100€. Vzhľadom na známosti v Litve som cenu lístka na festival vybavil u organizátora 30€ (na všetky tri dni). Dokopy to teda máte 130€ aj s cestou. V cene je aj litovsky hovoriaci sprevodca ;)

Festival končí 1.7. ale my prídeme domov až 3.7. Prečo? Pretože cestovať 1200km tam a potom aj späť je dosť a ja okrem toho, že chcem navštíviť svoju budúcu rodinu v Litve, chcem aby ste mali aj niečo z krajiny, takže na programe po festivale budete mať krásne prímorské mesto Klaipeda, v ktorom strávite celý deň. Ubytovanie bude za minimálne náklady nakoľko aj v tomto meste máme nejaké kontakty.


Ak máte záujem zúčastniť sa výletu, napíšte nám na email: beswebzine@gmail.com alebo na našu facebook stránku

Užitočné info na cestu:

V Litve majú euro!
Je tam chladnejšie ako u nás!
Nemajú moc radi Rusov.
Majú krásne ženy (percentuálne ich je viac ako chlapov)
Litovčina je baltický jazyk (nie slovanský, nie germánsky ale baltický!)
Taktiež veľa vypijú!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára