sobota 14. mája 2016

Neurčitý status Agallochu. Čo bude ďalej?

Včera ďalšia veľká kapela, legenda vo svojom žánri – Agalloch – ohlásila rozpustenie svojich radov. Zámerne to nazývam „rozpustením radov“ a nie „rozpadnutím kapely“, lebo zatiaľ nie je jasné, ako to s existenciou Agallochu v skutočnosti bude vyzerať.

Na základe oficiálnych vyjadrení kapely sa javí, že spevák a gitarista John Haughm sa rozhodol odísť od ostatných z poeticky popísaných dôvodov, z ktorých sa však dá usúdiť, že mu začala dochádzať inšpirácia a motivácia. „Či je to permanentný koniec Agallochu ako takého, alebo možný začiatok odznova, neviem. Pravdepodobne to ani istú dobu vedieť nebudem,“ konštatuje Haughm na oficiálnej facebookovej stránke. 

Agalloch, za svojich 20 rokov existencie, má za sebou päť full-lenght úspešných albumov, množstvo ďalších EPčok a iných menších formátov a bola by vskutku škoda, keby sa kapela, ktorá si vytvorila takéto meno, rozpadla a najmä kvôli odchodu jedného člena, hoci bol John Haughm nepochybne veľmi dôležitým pilierom tejto americkej formácie.

Čo bude teda nakoniec s Agallochom... kto vie? Zatiaľ ani on samotný. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára